Mousse au tofu prikazna slika
Recepti,  Sladice

Tofujeva čokoladna pena

Le kdo ne mara čokoladne pene ali moussa (mousse au chocolat)? Jaz ne poznam nikogar. Ali kdo dvomi, da se ta lahko pripravi iz tofuja (mousse au tofu) in da je naravnost božanska? – Najbrž vsakdo, ki bi ga vprašali.

Če spadate med dvomljivce, obvezno preizkusite spodnji recept, ki je super enostaven, zanj ne rabite veliko sestavin, lahko pa ste izredno inovativni pri dodatkih. Več o tem pa v nasvetih spodaj. 

Za tofujevo čokoladno peno boste potrebovali:

  • kocko svilnatega tofuja (400 g)
  • temno čokolado (100 g)
  • 1 žličko medu
  • 1 žličko cimeta
  • 3 žlice eritrola ali drugega sladila
  • vrečko vanilin sladkorja.
Sestavine za “mousse au tofu”

PRIPRAVA:

1. Čokolado nalomite, dodajte eritrol in vanilin sladkor in vse skupaj stopite nad paro.

2. Svilnat tofu, cimet in med dajte v sekljalnik, vse skupaj prelijte ohlajeno čokolado in vse skupaj zmiksajte do gladkega.

3. Tofujevo čokoladno peno razporedite v skodelice in jih za najmanj 30 minut postavite v hladilnik, da se pena učvrsti.

4. Postrezite. Dober tek!

Čokoladni mousse iz tofuja je po videzu, okusu in strukturi podobna “navadnemu” moussu

NASVETI:

  • Za tofujev mousse sva uporabili sladilo – eritrol, zaradi katerega ima pena občutno nižjo energijsko vrednost. Seveda lahko namesto eritrola uporabite katerokoli drugo sladilo, navaden sladkor, sirup (agavin, kokosov, javorjev,…) ali datlje, skratka, karkoli, kar običajno uporabljate za slajenje jedi. Pazite, da pri količini sladkorja ne pretiravate. ?
  • Tofujevo čokoladna pena je odlična kot samostojna sladica v lončku, lahko pa jo uporabite tudi kot namaz za palačinke ali kot kremo za torte in rolade.
  • Tofujevi čokoladni peni v lončku lahko dodate sveže narezano sadje, oreščke, posujete z nalomljeno čokolado, cimetom, ipd. ter jo tako še obogatite.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.